Ima li životinja dušu

od strane нов 12, 2021Kućni ljubimci0 Komentara

Mnogi vlasnici pasa postavljaju pitanja: Da li psi imaju dušu i da li idu u Raj? Čini se da se neki više brinu za dušu svog ljubimca nego za svoju. Odgovori na ova pitanja nisu nimalo jednostavni. Mnogi su se bavili ovim pitanjima – veterinari, uzgajivači pasa, psiholozi, pa čak i teolozi gotovo svih religija.

 

 

 

 

 

 

Svi mi koji smo vlasnici pasa želimo da verujemo da će naši ljubimci otići u Raj. Uostalom, koliko puta smo tešili prijatelje koji su izgubili psa da ne tuguju previše, jer je njihov ljubimac sada na boljem mestu. Bez ideje da nekoga ubedimo u jedno ili drugo mišljenje ili promenimo ubeđenje, evo nekoliko činjenica koje bi trebalo uzeti u obzir kada razmišljamo o tome da li psi imaju dušu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Psi imaju srednji mozak koji je strukturno i funkcionalno sličan čovečjem. Vlasnici uglavnom znaju, a i mnogobrojne studije su dokazale da je intelekt pasa na nivou dece uzrasta između jedne i četiri godine. Oni pokazuju, ali i doživljavaju povezanost, radost, zadovoljstvo, tugu, strah… Psi su mnogo puta dokazali da su spremni da žrtvuju svoj život kako bi zaštitili svog prijatelja, pa i da uginu nedugo posle smrti svog vlasnika. Dakle, veoma su slični nama.

 

 

 

Jos Blogova

UDOMITE STARIJEG PSA

UDOMITE STARIJEG PSA

Zašto udomiti starijeg psa? Većina ljudi, kada razmišlja o nabavci novog psa, zamišlja štenca. Oni koji žele isključivo udomiti psa takođe često insistiraju na štencu ili mladom psu. Psi koji imaju neku manu ili stariji psi na dnu su popisa poželjnih ljubimaca i često...

opširnije
ČIPOVANJE KUĆNIH LJUBIMACA – PSI I MAČKE

ČIPOVANJE KUĆNIH LJUBIMACA – PSI I MAČKE

Čipovanje pasa i mačaka je proces kojim se obeležava jedinka životinje, a razlozi su višebrojni. Čipovanje je za vašeg ljubimca bezbolno, efikasno i korisno. Odgovorno vlasništvo je najbliže povezano sa ovim postupkom. Ukoliko vam nestane kućni ljubimac, mnogo ga je...

opširnije