recycle

Recikliraj

Postani naš zeleni heroj

AKCIJA Postani Naš Zeleni Heroj

U septembru 2020. godine u saradnji sa Lions klubom Petrovgrad pokrenuli smo jedan fantastičan projekat u kojem radimo na očuvanju životne sredine reciklažom, a kroz koji pomažemo i napuštenim životinjama o kojima brinemo.

Naime, krenuli smo da prikupljamo staklene sirovine iz zrenjaninskih restorana i kafića, koji su odlučili da na taj način budu odgovorni prema svom okruženju, ali i da novac od reciklaže njihovog stakla usmere na napuštene životinje o kojima brinemo.

Ovom prilikom pozivamo sve restorane i kafiće koji se još uvek nisu priključili akciji da se pridruže i postanu naši ZELENI HEROJI

Sekundarne sirovine koje šaljemo na reciklažu

Icon-pet_ambalaza
Polygon_1

PET AMBALAŽA

PET ambalažu čine plastične flaše od sokova, piva i vode. Na tržištu ih ima plavih, zelenih, braon i transparentnih (belih) u zapreminama od 0.5 – 6.0 litara. Samo navedeno spada u PET.

001

STAKLENA AMBALAŽA

Flaše, tegle i čaše, lomljene ili cele.

002
Icon-staklena_ambalaza
Rectangle
Icon-aluminijumske_limenke
triangle

ALUMINIJUMSKE LIMENKE

Na tržištu postoje u zapreminama od 0.5 i 0.33 litara. Na sebi sadrže oznaku Al, po čemu ih možemo da ih razlikujemo od vizuelno istih limenki koje na sebi nose oznaku za gvožđe Fe. Fe limenke su na tržište došle sa otvaranjem lanaca Lidl-a u koje se pakuje pivo. U ovu kategoriju ne spadaju ostale metalne ambalaže za hranu, ili razni aluminijumski predmeti.

003

KARTON

Rinfuzni papir i karton. U ovo ne spadaju fiskalni računi i materijali koji samo vizuelno liče na papir.

004
Icon-karton
Circle
Icon-pet_ambalaza
Polygon_1

Nesortirana arhiva

Registratori puni kancelarijskog papira, kancelarijski papir, knjige, sveske. U ovu kategoriju ne spadaju: prazni registratori, prazne koverte, dnevne novine, časopisi, reklamni materijali (flajeri i katalozi), fiskalni računi i ostali materijali koji samo vizuelno podsećaju na papir.
005