UDOMITE STARIJEG PSA

od strane мај 12, 2022Kućni ljubimci0 Komentara

Zašto udomiti starijeg psa? Većina ljudi, kada razmišlja o nabavci novog psa, zamišlja štenca. Oni koji žele isključivo udomiti psa takođe često insistiraju na štencu ili mladom psu. Psi koji imaju neku manu ili stariji psi na dnu su popisa poželjnih ljubimaca i često godinama čekaju… Mnogi se brinu zbog toga što udomljavanje starijeg psa znači i da će pas pre uginuti. Niko ne voli gubitke i tugu nakon uginulog ljubimca i taj je razlog potpuno razumljiv. Međutim, treba imati na umu i da je život nepredvidljiv te da i mladi psi mogu teško oboleti ili nastradati. Stariji psi, ako im se pruže svi uslovi, neretko iznenade i žive mnogo duže nego što ste predvideli. Tu je i briga o tome da će njegovi zdravstveni problemi više koštati. Nabavka štenca koji treba primiti prvu, drugu i treću vakcinu, sterilizacija i kastracija takođe koštaju.

Foto: Pexels

Stariji psi su idealna opcija za manje aktivne, zaposlene i starije ljude. Stariji pas je dobra opcija za zaposlene vlasnike koji nemaju vremena za trening, učenje o izvršavanju nužde i slične čari koje treba proći sa štencem. Oni su uglavnom već naučeni na dom i njihove su „lude godine“ već prošle, što znači da će im od aktivnosti trebati samo duže šetnje, dok će ostatak vremena provoditi izležavajući se na kauču, za razliku od razigranih mlađih pasa koji vole jurcati po kući, prevrću stvari, a ako ne dobiju potrebnu pažnju, neretko i sažvaću koju cipelu ili komad nameštaja. Stariji je pas zato idealna opcija za prezaposlene, manje aktivne ili starije ljude. Dakle, iako je verovatno da će stariji pas ranije uginuti, razmišljajte o tome da je važan kvalitet, a ne kvantitet vremena provedenog zajedno. Stariji psi mogu biti zabavni i smešni poput mladih, a mnogo su manje zahtevni ljubimci. Takođe, posebno su zahvalni i srećni kada nakon nekoliko godina života na ulici ili u nekom prihvatilištu dobiju svoj dom i svoje ljude.

Foto: Pexels

 

Jos Blogova

Инвестиции И Софт: 5 Торговых Терминалов Для Торговли На Бирже Хабр

Открыть демо-счет можно бесплатно, чаще всего срок его использования не ограничен. Уже после одного дня использования платформа станет для вас проще, а через неделю вы с легкостью будете ориентироваться в его функциях. Чтобы во время учебы и тренировок не рисковать...

opširnije