Pas je čovekov najbolji prijatelj

od strane нов 12, 2021Kućni ljubimci0 Komentara

„Napušteni psi nisu pali sa neba. Oni su znak nemoći, ravnodušnosti i neznanja jednog društva, to što oni pate dokaz je našeg neznanja i bezosećajnosti“, rekao je Gandi, a njegove reči možda najbolje opisuju fotografije pasa iz Prihvatilišta za napuštene životinje, koje su izložene za vikend u parku za pse u Dudovoj šumi.

Sreća, tuga i zabrinutost, samo su neke od emocija koje prikazuju portreti pasa koje je okom objektiva zabeležio Albert Kečkeš, dok se iza svake fotografije nalaze i poruke koje bi psi, da mogu da govore, preneli svom vlasniku.

Zato izložba nosi naziv „Humanizacija pasa“, a smisao je da stavimo u istu ravan ljude i pse, jer svi imamo identične emocije, s tim što se ljudi razlikuju od životnja po razumu i poenta je da svoj razum svedemo na emociju. Poenta je da ambijent nije toliko važan, koliko je važna interakcija sa njima, jer pas će se navići u bilo kom prostoru, ali ako mu nedostaje emotivni deo, on će tugovati i patiti – objasnio je autor izloženih fotografija.

Jos Blogova

UDOMITE STARIJEG PSA

UDOMITE STARIJEG PSA

Zašto udomiti starijeg psa? Većina ljudi, kada razmišlja o nabavci novog psa, zamišlja štenca. Oni koji žele isključivo udomiti psa takođe često insistiraju na štencu ili mladom psu. Psi koji imaju neku manu ili stariji psi na dnu su popisa poželjnih ljubimaca i često...

opširnije
ČIPOVANJE KUĆNIH LJUBIMACA – PSI I MAČKE

ČIPOVANJE KUĆNIH LJUBIMACA – PSI I MAČKE

Čipovanje pasa i mačaka je proces kojim se obeležava jedinka životinje, a razlozi su višebrojni. Čipovanje je za vašeg ljubimca bezbolno, efikasno i korisno. Odgovorno vlasništvo je najbliže povezano sa ovim postupkom. Ukoliko vam nestane kućni ljubimac, mnogo ga je...

opširnije